top of page

Informatie

In het "Parc Naturel Régional des Baronnies Provencales" 

Bevindt zich de villa, die gelegen is op "La Grande Terre" net iets voorbij Pelleret. Er staan slechts enkele huizen bij elkaar. Vrij gelegen met weids uitzicht op het gebergte de Baronnies, het kan niet Franser.  Vrij wonen aan een niet verharde weg, dus erg rustig (veilig voor kleine kinderen en/of huisdieren).  

 

Pelleret is een klein hameau aan een weids dal, ook wel "la vallée des lavandes" genaamd. Vlakbij een  historische plek, waar de toegang is tot de Baronnies, bovenop col de Mévouillon heeft vroeger een kasteel gestaan, een unieke plek, dat nog niet ontdekt is door de massa toerist.

Sederon (9 km van Pelleret) is een echt Provençaals dorp met een kleine supermarkt ( Tijdelijk gesloten ) Spar waar u de dagelijkse dingen kunt kopen , warme bakker, waar ook een bank gevestigd is. Tevens is er een postkantoor. Ondanks de geringe grootte heeft Sederon  enkele restaurants.

 

De volkssport is (petanque  jeux de boules) ; de ballen zijn aanwezig en voldoende ruimte om te beoefenen. Vanuit Pelleret zijn vele wandelingen en fietstochten mogelijk ( voor geoefende fietsers) die prima worden aangegeven d.m.v. route - bordjes; het huis ligt in een oase van rust slechts 25 km. van de meer toeristische plaats Montbrun les Bains.

 

Er is een route naar Montbrun les Bains via de valleé de Toulourenc, waar een prachtig kasteel staat, en zeker een bezoekje waard, ook een wandeling door de rivierbedding van de Toulourenc is ook aan te bevelen.

De afstand van Utrecht naar Pelleret is 1150 km. Bij de reservering volgt een uitgebreide routebeschrijving. 

 

Aansprakelijkheid.

Het gebruik van het huis en het zwembad is geheel voor eigen risico. De eigenaar van het huis en van het zwembad sluit elke aansprakelijkheid uit. Kinderen mogen uitsluitend gebruik maken van het zwembad onder begeleiding en toezicht van volwassenen. U dient zich ervan bewust te zijn dat er geen hek is, rondom het zwembad.

bottom of page